Retrogradare în funcţie. Aceasta este pedeapsa pe care a primit-o pentru comportamentul său, colonelul SPCSE!

2119

Vă mai amintiţi de incidentul care a avut loc în urmă cu foarte puţin timp, când un cuplu, au înjurat şi scuipat un alt participant la trafic. Ei bine, de naivi ce suntem, vom tinde să credem că starea lucrurilor în ţară are şanse să se schimbe. Cei doi agresori nu au fost trecuţi cu vederea, astfel că doamna, medic de specialitate, a demisionat de bunăvoie, iar recent, am aflat că şi soţul ei, colonel al SPCSE, a fost retrogradat în funcţie.

Potrivit realitatea.md, cazul dat, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI s-a autosesizat și a inițiat o anchetă de serviciu pentru a stabili toate circumstanțele. Fiind audiat de ofițerii SPIA, colonelul și-a recunoscut vinovăţia explicând că, la data sus-menționată, în jurul orei 08:50, la intersecţia străzilor Mihail Kogălniceanu şi Bănulescu-Bodoni din capitală, dânsul s-a exprimat în adresa unui conducător auto cu cuvinte injurioase şi a lovit cu pumnul în automobilul acestuia.

Prin acţiunile şi inacţiunile sale, colonelul serviciului de salvare a manifestat un comportament neadecvat, impropriu statutului de angajat al SPCSE al MAI, fapt ce a prejudiciat grav imaginea Ministerului Afacerilor Interne în societate, generând o atitudine ostilă din partea cetăţenilor vizavi de instituţie.

Prin urmare, pentru nerespectarea prevederilor legislaţiei în vigoare, neîntreprinderea măsurilor prompte pentru aplanarea conflictului apărut, demonstrarea văditei lipse de imparţialitate în situaţia creată și manifestarea unui comportament neadecvat, acţiuni ce au trezit nemulţumiri din partea societăţii şi care au adus atingere prestigiului autorităţii publice în care activează, prin ordinul ministrului Afacerilor Interne, angajatul SPCSE a fost sancționat disciplinar cu retrogradare în gradul special cu o treaptă.

Totodată, a fost atenţionată conducerea Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI asupra intensificării lucrului individual-educativ cu subalternii în vederea acordării atenţiei deosebite prevenirii faptelor ce ţin de încălcarea legislaţiei în vigoare şi a disciplinei de serviciu, respectării regulilor de convieţuire socială şi ordinii de drept.

Postarea anterioară şi imaginile video le puteţi urmări AICI

NICIUN COMENTARIU