Iată că după conceptul prezentat la Salonul Auto de la Geneva, care a avut loc în primăvara acestui an, BMW a scos pe străzi primul prototip al celui mai nou Seria 8 Gran Coupe. Bavarezul care va concura cu Porsche Panamera și Mercedes-AMG GT4!

Puși pe treaba, germanii nu au lungit-o prea mult cu așteptarea, astfel că la scurt timp după prezentarea coupe-ului Seria 8, au trecut la următorul model din această gamă, versiunea cu patru uși a lui Opt, numită Gran Coupe. Așa cum și era de așteptat, prototipul este complet camuflat, însă nu poți ascunde prea ușor liniile deja cunoscute.

Partea frontală, dar și posteriorul vor fi foarte asemănătoare cu cele ale coupe-ului obișnuit, iar principala diferența este la mijloc, unde s-au adăugat încă două portiere. Să nu vă mire faptul că și interiorul noului Gran Coupe să fie o copie a versiunii cu două uși, ceea ce nu este neapărat rău.

Asta ar însemna că va fi păstrată configurația cu două display-uri cu diagonala de 12.3 inch și respectiv 10.25 inch, și s-ar putea chiar să se mai adauge unul pentru pasagerii de pe bancheta spate, așa cum este prevăzut în ultima generație a lui Seria 7.

Pe partea motorizărilor, nimic nou. Un V8 oferit în două versiuni de putere, unde cireașa de pe tort va fi M8-ul, dar și un propulsor diesel.

NICIUN COMENTARIU