Lansat în 2014, la doi ani distanță după ce Dacia a prezentat modelul Sandero, hatchback-ul cu aceleași nume dar cu logo-ul Renault se pregătește de un facelift radical pentru anul 2020.

Totuși exista probabilitatea că merge vorba despre o generație complet nouă a modelului compact. Primele imagini cu viitorul hatchback au fost publicate recent de Renault Brazilia și ne arată partea frontală și posteriorul noului Sandero.

Analizând imaginile, observăm în primul rând blocurile optice fontale care au fost modificate și primesc o semnătură LED în formă de litera C. Grila radiatorului la fel a fost redesenată și poate fi mai mult atribuită modelelor Renault, decât Dacia, în timp ce bara de protecție din față primește un nou design cu caracter sport.

Mai accentuate sunt schimbările la posterior. Aici, viitorul Sandero se prezintă cu noi stopuri care la fel folosesc tehnologia LED cu o nouă semnătură. Bara spate de asemena a fost revizuită, iar de modelul actual ne amintește doar decupajul hayonului și forma geamului din spate.

Insigna ”1.6”, nu ne lasă nici o îndoială în ceea ce privește motorizarea, care ar trebui să fie reprezentată de unitatea de 1.6 litri volum care oferă 115 CP atunci când este alimentată cu benzină și 118 CP atunci când rulează pe etanol, combustibilul cel mai des întâlnit în Brazilia.

Nu există încă nicio fotografie a interiorului, dar putem presupune că hatchback-ul Sandero ar trebui să primească unele îmbunătăâiri la capitolul calitatea materialelor, un nou tablou de bord și panouri ale portierelor. Aceste actualizări exterioare și interioare se vor aplica tuturor versiunilor Sandero, inclusiv versiunii Stepway care oferă o gardă la sol ridicată.

Renault Sandero va continua să fie asamblat în Curitiba, Brazilia, pentru piața locală și alte țări din America Latină. Despre un viitor Dacia Sandero nu există informații la moment, dar putem presupun că acesta nu se va lăsa așteptat în caz că Renault Sandero va fi prezentat pe parcursul anului 2020.

NICIUN COMENTARIU