Saab 9-3 ar putea readuce la viaţă marca suedeză în 2013

27

Saab 9-3 ar putea readuce la viaţă marca suedeză în 2013

Fanii companiei Saab pot avea motive de bucurie în 2013 – noul proprietar al constructorului suedez, consorţiul sino-japonezo-suedez NEVS (National Electric Vehicle Sweden), a anunţat că are în vedere reînceperea asamblării modelului Saab 9-3 în cursul anului viitor. În cazul în care acesta va fi asamblat din nou la uzina din Trollhattan, va avea sub capotă un motor clasic, pe benzină sau diesel.

Decizia respectivă este motivată de dorinţa de a menţine interesul publicului faţă de marca Saab până la lansarea primului model adevărat din gama „noului Saab”, un model electric bazat pe platforma Phoenix care va debuta cel mai devreme în anul 2015.

“Nu am decis încă ce motor vom monta pe reactivatul model 9-3 care ar putea ieşi pe piaţă în 2013. Ar putea fi diesel sau benzină, Vom cumpăra motorul şi cutia, dar nu am decis încă de la care dintre producătorii de pe piaţă.”, a spus Mikael Oestlund, Purtător de cuvânt NEVS.

Conform informaţiilor oferite de Mikael Oestlund, citat de Automotive News, consorţiul care deţine majoritatea drepturilor legate de Saab a început deja discuţiile cu vechii furnizori ai mărcii suedeze, reuşita relansării lui 9-3 fiind legată strâns de un succes la nivelul negocierii cu aceştia. „Astăzi avem răspunsuri de la puţin peste jumătate dintre foştii furnizori Saab. De la ceilalţi nu avem încă răspuns, dar nici nu am auzit ceva alarmant”, spune Oestlund.

Oficialul NEVS a mai confirmat şi faptul că viitoarele modele electrice vor fi construite şi vândute sub marca Saab, singurul lucru care se va schimba fiind logo-ul. NEVS nu a putut achiziţiona drepturile de utilizare ale siglei vechi Saab, reprezentată de un grifon stilizat pe fundal albastru, astfel că aceasta va fi refăcută odată cu apariţia noilor modele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ