Salvaţi SAAB-ul…

35

Salvaţi SAAB-ul…

Fostul CEO al defunctei mărci Saab a fost reţinut alături de încă doi foşti directori ai companiei suedeze în vederea cercetării acuzaţiilor de fraudă şi evaziune fiscală. Alături de Jan-Aake Jonsson au fost audiaţi Karl-Gustav Lindstroem, CFO-ul mărcii şi Kristina Geers, membru al consiliului general de conducere al mărcii Saab. Potrivit probelor înregistrate la tribunalul din Vaenersborg, procurorul şef al Autorităţii de Infracţiuni Economice din Suedia, Olof Sahlgren, cercetează ”tentativele grave de a complica şi bloca toate controalele financiare din anii 2010 şi 2011”. Perioada menţionată vizează momentul tranzacţiei cu Spyker şi merge până la anunţul insolvenţei Saab din decembrie 2011.

Cariera lui Jonsson la Saab a durat aproape 40 de ani, dintre care şase au fost în funcţia de CEO, fotoliu pe care l-a părăsit în mai 2011, când s-a pensionat. Avocatul său, Helena Wising, a refuzat să facă declaraţii privind acuzaţiile aduse clientului său.

Autorităţile care vizează infracţiunile economice din Suedia sunt concentrate pe momentele care au precedat declararea insolvenţei Saab, adică momentul în care Saab a oprit producţia pe fondul lipsei de lichidităţi.

Mai jos puteţi vedea o mică galerie foto cu ultimul model de serie din istoria constructorului auto din Trollhättan: Saab 9-5 SportWagon.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ