Scandalul Dieselgate: Skoda şi Audi au 3.3 milioane de automobile echipate cu software „defect”

31

Industria auto europeană se confruntă la ora actuală cu una dintre cele mai nefavorabile perioade din istoria sa. După ce Volkswagen a declanşat bomba cu ceas, invocând un software „defect”, depistat la testele de emisii de noxe de către specialiştii americani, iată că acum efectul lansat în lanţ loveşte şi în alţi producători de automobile. 

De probleme similare au fost acuzaţi BMW şi Mercedes-Benz însă aceştia au negat orice acuzaţie invocând faptul că nu sunt informaţi despre corectitudinea testelor efectuate de către companiile individuale. O lovitură mai grea însă le revine celor de la Skoda şi Audi. Cele două mărci de automobile, ambele parte din grupul VAG, au vândut câte 1.2 milioane şi 2.1 milioane de automobile respectiv, echipate cu motorizarea „nocivă”, asta în timp ce Volkswagen numără 5 milioane de unităţi,

Până acum doar Seat nu a venit cu un raport privind numărul de maşini toxice. Problema s-ar putea agrava ulterior, dacă se vor depista aceleaşi disfuncţii şi la motorul V6 de 3.0 litri diesel, iar în acest caz, în prăpastie va fi atras şi Porsche. Se pare că „gluma” se cam îngroaşă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ