Seat Alhambra este lansat oficial

73

Seat Alhambra este lansat oficialNoul Seat Alhambra apare destul de surprinzător în scenă, deşi era clar că Volkswagen Sharan va avea şi un frate iberic. Iată toate informaţiile şi pozele oficiale cu a doua generaţie a lui Alhambra.
Noua generaţie Volkswagen Sharan este o evoluţie mai mult decât evidentă faţă de prima generaţie. Iar, dacă prima generaţie a fost propusă şi în versiune Seat, era evident că şi această generaţie Sharan urma să aibă un corespondent, în persoana noului Seat Alhambra.
Despre noua generaţie Seat Alhambra nu ar fi prea multe de spus, deoarece multe lucruri sunt deja cunoscute de la fratele german VW Sharan. Totuşi, pentru a-i conferi o identitate vizuală proprie, partea frontală este diferită de a modelului german.
Astfel, cei familiarizaţi cu stilul lui Seat Ibiza nu vor avea surprize, farurile fiind mai fin conturate decât cele rectangulare ale lui Sharan, iar partea inferioară a spoilerului arătând mai dinamic. Totuşi, sigla Seat nu este de dimensiuni atât de mari cum este sigla VW pe grila lui Sharan, noul Alhambra având un look familiar şi mai feminin decât al fratelui german.

Din spate, Alhambra nu va fi neapărat uşor de recunoscut, diferenţele faţă de Sharan fiind minime la nivelul stopurilor. Dar sigla Seat de pe hayon este, de această dată, clar mai mare.
Per total, Seat Alhambra se dovedeşte un MPV (Multi Purpose Vehicle) modern, demn concurent pentru principala ameninţare Ford Galaxy sau renumitul rival Renault Espace. Şi, chiar dacă este o maşină foarte asemănătoare cu Sharan, reuşeşte să se diferenţieze suficient de mult de modelul german.
La interior, Alhambra este la fel de spaţios ca Sharan, lungimea de 4,85 metri a caroseriei oferind un spaţiu interior excedentar pentru până la 7 pasageri. Portierele glisante din spate (opţional cu comandă electrică) permit un acces foarte bun la locurile de pe al treilea rând.
Spaţiul pentru bagaje poate ajunge, prin rabatarea ultimelor două rânduri de scaune, la o valoare impresionantă de 2,3 metri cubi. Iar scaunele nu trebuie scoase, ci pot fi pliate în podea, datorită inovativului sistem Easy-Fold.
În ce priveşte postul de conducere al şoferului, singura modificare notabilă faţă de Sharan este volanul cu design diferit, ceva mai sportiv. Dintre sistemele asistenţă inedite pentru noul Alhambra amintim sistemul de parcare semiautomată Park/Steer, farurile adaptive cu xenon sau acoperişul panoramic.
Motorizările disponibile pe noua generaţie Seat Alhambra sunt cunoscute de la VW Sharan, fiind vorba despre două versiuni TSI pe benzină (de 150 CP, respectiv 200 CP) şi două dieseluri common-rail TDI (140 CP, respectiv 170 CP). Opţional, va fi disponibilă şi cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj DSG, iar versiunea 2.0 TDI 140 CP se laudă cu un consum mediu de numai 5,5 litri/100 km.
Noul Seat Alhambra va fi produs la uzina Seat din Palmela (Portugalia), iar vânzările sunt programate pentru vara acestui an. Preţurile urmează să fie comunicate în curând.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFaieton se apropie de facelift
Articolul următorCopie chineză

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ