Şi femeile fură maşini! Este cazul unei doamne din Sîngerei

41

O femeie de 34 ani, locuitoare a  orașului Sîngerei, a fost reţinută de către angajații de poliție ai IP Briceni, pentru că ar fi răpit un automobil de marca “Mazda”. 

Potrivit mărturiilor proprietarului, la data 10 septembrie, curent, la ora 14:40 ar fi parcat automobilul pe marginea carosabilului în localitatea Grimăncăuți, raionul Briceni, iar peste aproximativ o oră, la 15:30 a depistat lipsa acestuia! Poliţia a fost sesizată imediat iar hoaţa a fost reţinută la scurt timp.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală suspecta şi-a recunoscut vina oferind detalii despre circumstanţele sustragerii unităţii de transport. Femeia, ar fi pătruns în automobil prin deshiderea neforţată a lacătului, după ce a luat cheile de pe masa la care a stat împreună cu victima. Simplu nu?

Organele de anchetă au confirmat că suspecta nu este la prima abatere, anterior aceasta a fost judecată pentru excrocherie. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 1921 alin. 1) Cod Penal al Republicii Moldova, adică  “răpirea mijlocului de transport”. Dacă-i va fi dovedită vinovăția, bănuita riscă amendă de la 10 000  la 20 000 lei sau  pînă la 2 ani de închisoare.

În acest sens, Poliţia vine cu unele recomandări pentru proprietarii de automobile:

  • Dotați automobilul cu un sistem de alarmă;
  • Verificați dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci cînd părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
  • Asiguraţi-vă că nu aţi lăsat cheile în contact;
  • Utilizați sistemul de blocare a axului volanului, a cutiei de viteze sau a sistemului de frânare;
  • Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţăminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.

Iar ultima recomandare vine de la redacţia AE, nu lăsaţi cheile maşinii fără supraveghere sau pe mâina persoanelor necunoscute. 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ