Singer şi Wiliams au reconstruit un Porsche 911 vechi de 27 de ani! Arata ca un sportcar modern și se laudă cu 500 CP!

200

Compania americană Singer Vehicle Design, a publicat o serie de fotografii cu noul său proiect, un Porsche 911 produs în anul 1990 și echipat cu un motor unic şi special.

Propulsorul propriu-zis este proiectat de compania Williams Advanced Engineering şi celebrul motorist de la Porsche, Hans Mezger. Acesta are o capacitate cilindrică de 4.0 litri şi este capabil să dezvolte 500 CP!

Sportiva a fost costruită la comanda clientului fidel al companiei Singer, pe nume Scott Blattner, directorul general al unei mari companii energetice. Maşina pregătită pentru Scott, a fost proiectată timp de doi ani şi este construită cu folosirea fibrei de carbon, aliajului de titan şi aliajului de magneziu. Astfel, graţie materialelor uşoare, masa totală a automobilului va număra circa 990 de kilograme.

Elementele aerodinamice ale caroseriei, au fost pregătite tot de compania Williams, cu ajutorul sistemului special de calcul a dinamicii fluidelor CFD. Acest lucru a permis păstrarea formelor clasice ale caroseriei, dar totodată şi îmbunătăţirea caracteristicilor aerodinamice ale lui 911.

Pe lângă propulsorul performant, Porsche-ul a mai primit un set de amortizatoare speciale fabricate de compania EXE-TC şi o cutie mecanică cu şase trepte pregătită de specialiştii de la Hewland. La fel vehiculul este echipat cu o suspensie reglabilă, jante BBS din aliaj de magneziu, cu diametrul de 18 inch incălţate cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2 şi frâne de carbon marca Brembo.

Din start a fost planificată producerea acestui Porsche 911 doar într-un singur exemplar, la comanda lui Blattner, însă mai târziu compania Singer a hotărât să asambleze un tiraj de 75 de unităţi al acestui sportcar extraordinar.

Preţul vehiculului unic încă nu este afişat oficial, dar este bine cunoscut că preţul pentru proiectele pregătite de inginerii companiei Singer, ajung să coste în jur de 500.000 de dolari SUA.

NICIUN COMENTARIU