Skoda dă start asamblării noului Superb iV! Primul model plug-in hybrid din istoria cehilor

174

Skoda a investit aproximativ 12 milioane de euro pentru a adapta uzina pe care o deține în localitatea Kvasiny din Cehia la producția de mașini cu sisteme de propulsie plug-in hybrid.

Investiția a fost necesară pentru ca producătorul cu sediul central în Mlada Boleslav să înceapă în această săptămână producția lui Skoda Superb iV, primul model plug-in hybrid din istoria mărcii.

De altfel, versiunea PHEV a navei amiral Superb va fi produsă exclusiv la Kvasiny alături de versiunile cu motoare cu combustie internă a modelului.

„Startul producției de serie pentru Skoda Superb iV este un pas mare pentru viitor. În ultimele luni am făcut modificările necesare pentru a începe producția primului nostru plug-in hybrid la uzina de la Kvasiny”, a declarat Michael Oeljeklaus, membru în consiliul de administrație pentru Producție și Logistica Skoda.

De asemenea, Skoda a asigurat training pentru 5.500 de angajați pentru ca aceștia să fie la curent cu noutățile din procesul de producție.

Skoda Superb iV vine echipat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid alcătuit dintr-un benzinar TSI de 1.4 litri volum de 156 CP și un motor electric de 116 CP, în total sistemul generează 218 cai putere și 400 Nm.

Bateriile care alimentează motorul electric au o capacitate de 37 Ah și 13 kWh, iar autonomia maximă promisă de producător este de 55 de kilometri conform standardului WLTP.

Versiunea PHEV va fi disponibilă doar cu nivelurile de echipare Ambition și Style, iar livrările vor începe la începutul anului 2020.

NICIUN COMENTARIU