Skoda Kodiak este numele celui mai nou SUV din gama producătorului ceh de automobile!

77

Skoda intenţionează să îşi lărgească orizonturile, iar în acest sens a decis să ia parte la bătălia aprigă declanşată în segmentul SUV-urilor compacte. Cehii vor prelua platforma şi know-how-ul germanilor pentru a lansa propriul SUV, bazat pe modelul Volkswagen Tiguan. Noua creaţie se va poziţiona pe o treaptă superioară modelului Yeti şi poartă numele de Kodiak. 

Alături de crossoverul de la SEAT, Skoda Kodiak va fi al treilea partener în tango-ul celor trei modele construite pe platforma MQB, primul exăăplorator al căreia este noul Tiguan. Se pare că grupul Volkswagen are planuri grandioase de acaparare a acestui segment atât de popular în ultimul timp. Doar că, expansiunea va fi realizată cu paşi mici, aşa cum noul model Skoda nu va debuta mai devreme de toamna anului 2016, fiind aşteptat în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris.

La etapa actuală, este prematur să vorbim despre careva specificaţii şi caracteristici tehnice ale noului Kodiak, însă din ce s-a aflat până acum, vă putem spune că noul SUV va măsura circa 4.75 metri în lungime şi va fi oferit în două versiuni de caroserie, cu cinci dar şi cu şapte locuri. Gama de motorizări va include atât propulsoare pe benzină cât şi diesele, în mare parte, preluate de la acelaşi Tiguan.

Şi pe final, aflaţi că preţul de piaţă al modelului se va încadra între 23.000 şi 24.000 de euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ