În primăvara anului 2019, cei de la Skoda au declarat că până la sfârșitul acestui an, ar trebui să ne așteptăm la o nouă generație Octavia. Ulterior, zvonurile spuneau despre debutul modelului la Salonul Auto de la Frankfurt , însă constructorul a preferat să organizeze un eveniment special!

Noua generația Skoda Octavia, va fi prezentatî în datat de 11 noiembrie la Praga. Iar pentru a mări interesul fanilor, cehii publică o serie de schițe oficiale ale viitorului model.

La capitolul design, noua Octavia aduce blocuri optice noum renunțând la farurile duble introduse acum câțiva ani pe actuala generație. La fel, se așteaptă schimbări și la nivelul stopurilor, în timp ce numele mărcii va fi inscripționat la posterior în locul clasicului logo al brand-ului.

Interiorul se laudă acum cu un instrumentar digital de bord ușor restilizat, un volan nou și o consolă centrală modificată. O serie de elementele noi vor fi preluate de pe noua Scala. 

Potrivit informațiilor apărute până acum, modelul producătorului din Mlada Boleslav va fi disponibil cu motoare diesel și benzină, dar va primi și versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid. Se presupune că versiunea PHEV va folosi aceeași configurație pregătită de Volkswagen pentru viitorul Golf GTE. În cazul hatchback-ului german, sistemul plug-in hybrid va fi oferit în două versiuni de putere, de 204 CP și 245 CP.

NICIUN COMENTARIU