Şoferii vor achita o amendă de 1400 lei în loc de 200 lei pentru geamuri umbrite!?

49

Autorităţile continuă să ne uimească cu grija pe care o poartă faţă de şoferi şi tot ce ţine de siguranţa acestora în trafic. Mai nou, minţile luminate de la conducere au propus majorarea pragului de amenzi pentru încă o categorie de încălcări ale regulamentului circ-ulaţiei rutiere. Propunerea vine din partea Inspectoratului Naţional de Patrulare!

Însă până a vă comunica de ce şi pentru ce, vedeţi mai jos, ce anume i-a împins pe „ai noştri” la o asemenea concluzie. Toată drama începe cu un comunicat de presă, publicat pe pagina de web IGP.GOV.MD în care se spune că, în urma desfăşurării operaţiunii „Tufiş”, pardon „Umbriş”, în perioada 28 octombrie – 13 noiembrie curent, au fost verificate sute de vehicule de către inspectorii de patrulare. Citez, „În rezultatul verificărilor, 1.209 șoferi au fost sancționați pentru exploatarea vehiculelor cu geamurile din față umbrite. În același timp, 1.146 de conducători auto au fost obligați de polițiști să scoată pelicula de umbrire a parbrizului sau suprafeţelor de geam ale portierelor din faţă. În 63 de cazuri polițiștii au ridicat plăcile de înmatriculare, astfel interzicînd exploatarea unităților de transport.”

Pentru a nu ne lăsa copleşiţi de emoţii negative şi să ne pară cumva că totul este întors împotriva şoferilor, INP reaminteşte că „operațiunea ”Umbriș” are ca scop disciplinarea conducătorilor auto și atenționarea  acestora despre riscul la care sânt supuși când circulă cu parbrizul și portierele din față umbrite sau pe acestea sînt aplicate diferite obiecte care diminuează câmpul vizual al conducătorului auto.

„Slavă Domnului că măcar politicienii îşi pot risca viaţa pentru binele poporului şi sunt astfel dosiţi în maşini cu geamuri umbrite”, mi-am spus eu în sinea mea! Dragi şoferi, fiţi siguri că ni se vrea doar binele, iar pentru a vă convinge de acest lucru, INP ne comunică următoarele!

„În acest context, pentru a asigura securitatea în trafic, Inspectoratul Național de Patrulare a propus modificarea Codului Contravențional al RM. Astfel, conform noilor prevederi propuse, șoferii care exploatează vehiculul cu parbrizul sau suprafețele de geam ale portierelor din față umbrite, cu încălcarea standartelor, ori amplasarea pe acestea a diverselor obiecte, care diminuează cîmpul vizual al conducătorului, ar urma să fie sancționați cu o amendă de pînă la 1400 lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, în comparație cu 200 lei, în prezent.”

sursa: igp.gov.md

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ