Spyker “Vânătorul”

18

Spyker “Vânătorul”

Scăpaţi de problema Saab, olandezii de la Spyker şi-au imaginat un viitor model sport din propria gamă. Avanpremiera acestui model este un concept pe care Spyker l-a numit oficial B6 Venator şi care pare că are ingredientele necesare pentru a se impune pe piaţă ca o maşină cu şanse reale la publicul avizat.

Noul Spyker Venator („Venator” vine din latină şi înseamnă „Vânător”) este construit prin utilizarea unor materiale de top din industria auto – şasiul din aluminiu este îmbrăcat de o caroserie din fibră de carbon, iar cei de la Spyker promit că aceeaşi logică de asamblare va rămâne valabilă şi în cazul versiunii de serie a modelului. Rezultatul se vede în masa proprie a modelului: 1400 de kilograme.

Designul conceptului olandez este unul tipic celor de la Spyker şi înglobează – atât la exterior, cât şi la interior – elemente proprii zonei aviaţiei. Grila imensă specifică Spyker, blocurile optice agresive amenajate cu o bandă LED şi zonele proiectoarelor sunt asortate cu stopurile rotunde care ies din caroserie în partea posterioară şi cu jantele de 19 inch.

Interiorul vine cu piele crem de calitate care contrastează cu feeling-ul „industrial” adus de aluminiul texturat de pe consola centrală. Această soluţie aminteşte de avioanele din primul război mondial.

 

Sub capotă se află un V6 de 3.5 litri care dezvoltă 375 de cai putere şi care învârte roţile din spate cu ajutorul unei transmisii automate cu şase rapoarte. În momentul în care va debuta modelul de serie, (producătorul afirmă peste trei luni vor prezenta varianta finală) preţul de pornire al acestuia ar trebui să se afle în jurul cifrei 125.000 de euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ