Start în Raliul Dakar 2012!

17

Start în Raliul Dakar 2012!

Anul 2012 a început în mod tradiţional cu Raliul Dakar, considerată cea mai dificilă competiţie auto din lume, care se desfăşoară pentru al patrulea an consecutiv în America de Sud. Noua ediţie promite însă să fie mult mai palpitantă decât în anii trecuţi şi este deschisă oricărui rezultat, după ce constructorii Volkswagen şi Mitsubishi au decis să renunţe la echipele de uzină pentru a-şi concentra eforturile în alte direcţii. În acest context, unul dintre principalii favoriţi la victorie a devenit Stephane Peterhansel, care a câştigat Raliul Dakar de nu mai puţin de nouă ori. Francezul va concura în acest an pentru echipa X-Raid, care va alinia la start cinci exemplare de Mini All4 Racings şi alte trei BMW X3CC. Un cuvânt greu de spus îl va avea însă şi Nasser Al-Attiyah, câştigătorul Raliului Dakar de anul trecut, care a fost nevoit să renunţe la Volkswagen Race Toureg în favoarea unui Hummer

PARTICIPARE ROMÂNEASCĂ

La startul competiţiei s-au prezentat şi doi concurenţi români, Emanuel Gyenes şi Marcel Butuza, care vor concura la clasa moto şi care speră să-şi îmbunătăţească rezultatele bune de anul trecut. Gyenes a câștigat Raliul Dakar 2011 la clasa Maraton (la această clasă, printre altele, nu este permisă schimbarea motorului de-a lungul celor două săptămâni de raliu) și a terminat pe locul 18 în clasamentul general, în timp ce Butuza a ajuns la finalul raliului pe locul 6 la clasa Maraton. Cei doi vor concura cu motociclete KTM 450 Rally, fiind astfel obligaţi să respecte noul regulament tehnic, care impune folosirea unor motoare cu capacitate cilindrică de maxim 450 cmc. Până anul trecut, cei doi au utilizat motociclete KTM 690 Rally.

TRASEU

Traseul Raliului Dakar a fost modificat radical comparativ cu anul trecut: startul este programat în localitatea Mar del Plata din Argentina, aflată la sud de capitala Buenos Aires, iar participanţii vor concura preponderent în sudul şi vestul Argentinei înainte de a trece graniţa în Chile. Pentru prima oară în istorie, raliul se va încheia în Lima, capitala statului Peru, în 15 ianuarie, la capătul unei distanţe totale de 8851 km. Prima etapă va avea loc chiar în 1 ianuarie pe un traseu cu lungimea de 56.3 km între localităţile argentiniene Mar del Plata şi Santa Rosa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ