Tradiţional, la fiecare două săptămâni, ANRE publică preţurile plafon impuse companiilor petroliere din ţară, pentru comercializarea carburanţilor cu amănuntul. Şi dacă ultima scumpire a fost înregistrată la data de 19 octombrie, situaţia nu s-a schimbat foarte mult acum.

Benzina cu cifra octanică A-95 a ajuns să coste 16.78 lei acum, în loc de 16.87 mdl cât era în urmă cu 14 zile, practic cu nouă bănuţi mai ieftină. Să zicem că s-a ieftinit, deşi reducerea este aproape insesizabilă pentru automobilişti. De cealaltă parte însă motorina costă acum cu…atenţie 1 bănuţ mai mult, adică 14.76 lei per litru. Atât a calculat necesar Agenţia Naţională pentru Reglementarea în Energetică a Republicii Moldova.

Despre gazul lichefiat deocamdată nu se comunică nimic, semn că totul a rămas pe vechi. O fi asta din cauza că tehnica agricolă care este exploatată în acest sezon la greu nu consumă GPL cu motorină, iar cea din urmă s-a scumpit de câteva ori până acum? Un bănuţ pe ultima sută de metri, calculat la cantităţi mai mari poate fi totuşi un câştig suplimentar pentru importatorii de aur negru.

NICIUN COMENTARIU