Aș fi vrut să zic moldovenii, indiferent de mașina care o conduc. Din păcate însă, studiul aparține altcuiva și evident au cu totul alte rezultate.

Acest studiu a fost realizat de către compania GoCompare Car Insurance, iar de la ei aflăm că britanicii sunt cei mai proști șoferi din lume. În special cei ce conduc un BMW și mai cu seamă un model 420d!

Potrivit lor, șoferii de BMW sunt cei de la care te poți aștepta cel mai mult la un comportament agresiv, ofensator și sunt și cei care pot provoca cele mai multe situații de accident.

Nici șoferii de Mercedes și Audi nu sunt chiar ușă de biserică. Iată cum arată o statistică, împărțită pe mărci și modele, pentru cei mai periculoși șoferi:

BMW 420d (17.1%),
Audi A5 (15.5%),
Mercedes C220 (14.8%),
Mercedes E220 (14.8%),
Jaguar XF (14.3%),
Mercedes CLA (14.3%),
Mercedes GLC (14.0%),
Audi Q7 (13.8%),
Land Rover Range Rover (13.8%),
Mercedes CLS (13.5%).

Ai putea spune că proprietarii de automobile premium sunt și cei mai agresivi, dar se pare că este și o altă explicație a apariției acestor modele în top. Mașinile enumerate, sunt și dintre cele mai populare la ora actuală!

Cât despre moldoveni…mai bine tac. Sau, bine, voi menționa doar câteva de laudă:

-condus haotic și dezordonat. Dacă e odihnit și cu burta plină, conduce cu 30 km/h (limita minimă fiind de 40), dacă are ceva de rezolvat zboară, până dă de unul cu burta plină și mintea odihnită;
-opresc unde vor și staționează cât vor;
-butonul de avarii le conferă imunitate, oricând, oriunde. Trei-trei nu mă joc…
-nu pot face distincția între drumuri cu două benzi de rulare sau una singură, în lipsa unui marcaj rutier corespunzător;
-nu știu sau nu vor să parcheze corect, fie că nu îi ajung mușchi pentru asta fie că îi cedează creierul când ajunge la această procedură, altă explicație nu există. Marcajele tot nu sunt pentru moldoveni, e pentru cei veniți din Europa;
-pot fi agresivi și ofticați pe orice marcă și model.

NICIUN COMENTARIU