Suedezii vor sa uimeasca lumea cu noul Volvo S60

28

Suedezii vor sa uimeasca lumea cu noul Volvo S60

Dupa ce suedezii au rupt gura targului cu Volvo S60, acum sunt pregatiti sa ne uimeasca din nou. De data aceasta cu modelul Volvo V60, versiunea break a noii berline de clasa medie, care a fost surprinsa deja in fotografiile spion publicate in primavara.

Cei de la Volvo sunt foarte increzatori in succesul pe care noul V60 il va avea, estimand ca, in Europa, vor fi nu mai putin de 50.000 de cumparatori annual.
Oficialii suedezi spun ca noul model are mai mult alura de coupe decat de break – ceea ce nu e neaparat exagerat, V60 fiind foarte diferit de breakurile Volvo de pana acum. Accentul este pus pe dinamism, al treilea geam lateral fiind putin inalt, iar plafonul destul de plonjat. Practic, V60 se apropie de ideea shooting break. Partea din spate nu este surprinzatoare, „X”-ul stilizat, format de stopuri, fiind deja cunoscut de la SUV-ul XC60. Oricum, aspectul lui V60 din spate este unul original, avand un individualism pronuntat. Putem spune ca, din spate, V60 arata mai bine decat S60. Hayonul este generos si cu o decupare lata, iar luneta promite si ea o vizibilitate excelenta. Totusi, V60 nu isi propune sa doboare recorduri in materie de spatiu interior, capacitatea portbagajului fiind de 430 litri, in configuratia cu 5 locuri. In schimb, ergonomia si modularitatea sunt la cote foarte bune, bancheta fiind divizata in proportie de 20:40:20, iar tetierele fiind rabatabile electric.

In rest, Volvo V60 beneficiaza de acelasi pachet tehnic evoluat de pe berlina S60. Optional, sunt disponibile sistemul FOUR-C (controlul electronic al suspensiilor) si sistemul de tractiune integrala AWD (care e standard pe versiunea T6). Dintre sistemele electronice de siguranta amintim prezenta ASC (Advanced Stability Control), DSTC (Dynamic Stabilty and Traction Control), sistemul Pedestrian Detection sau pachetul City Safety.
Cea mai puternica versiune va fi Volvo V60 T6, cu un motor turbo in 6 cilindri, de 3,0 litri si 304 CP. Gama de motoare pe benzina va mai cuprinde o versiune T5 (2,0 turbo – 240 CP), T4 (1,6 turbo – 180 CP) si T3 (1,6 turbo – 150 CP), precum si un 2,0T de 203 CP. Gama diesel porneste cu motorul 1.6 D de 115 CP), urmat de doua motoare cu 5 cilindri: D3 (2,0 litri volum de 163 CP) si D5 2,4 litri de 205 CP).
Noul Volvo V60 va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Paris.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ