Vice-preşedintele Toyota Europe, Karl Schlicht a dezvăluit noi detalii despre proiectul în comun al celor de la Toyota şi BMW. Supercarul dezvoltat în parteneriat va fi poziţionat pe o treaptă mai sus faţă de Toyota GT86 şi avea locul său în gama producătorului nipon de automobile.

Linia de design a noului model ne-a fost sugerată mai devreme, în urmă cu mai bine de doi ani, atunci când Toyota a prezentat conceptul FT-1, însă din acel moment şi până astăzi nu s-au schimbat foarte multe, iar detaliile tehnice sunt ţinute în continuare în mare taină.

A001_C017_11217F

Totuşi, circulă zvonuri că noul sportcar va beneficia de o dietă cu fibră de carbon, la care BMW se pricepe foarte bine, şi va utiliza un tren de rulare de tip plug-in hybrid, compus din unitatea pe benzină de 2.0 litri, turbo-aspirată, dar şi motoare electrice, alimentate de baterii ultra-performante (supercapacitors).

Dacă stăm bine să ne gândim, cam aceeaşi reţetă am putea să o vedem în viitorul apropiat şi pe un alt model al companiei bavareze, numit i8S. Rămâne de văzut doar care dintre modele va apărea prima, aşa cum Toyota planifică să lanseze noul supercar abia prin 2017.

ft1concept1

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ