Urmărind acest video poţi spune cu siguranţă că maşinile preparate pentru curse „suferă” de anorexie. Oricât de uşoară nu ar fi, oricum pilotul sau inginerii îşi vor dori să o facă şi mai uşoară de atât, iar pentru a-şi atinge scopul deseori se merge pe modificări la limită.

Utilizarea pe scară largă a aliajelor ultra-uşoare sau a fibrei de carbon la fabricarea pieselor de caroserie, a schimbat enorm de mult sportul auto. Maşinile au devenit mult mai uşoare şi mai manevrabile însă nimic nu trece fără consecinţe. În cazul de faţă, efectele negative ale dietei şi-au spus cuvântul asupra portierei pasagerului. Ori mai bine zis prinderilor acesteia.

La începutul acestui videoclip puteţi observa cum uşa maşinii, se desprinde încet, lăsând curenţii de aer să pătrundă violent în habitaclu şi forţând şi mai mult portiera. Cum pilotul este concentrat pe obţinerea unui timp mai bun şi nicidecum nu ia în consideraţie careva posibile defecte, nu a durat foarte mult timp ca aceasta să fie smulsă complet!

La o aşa viteză (280 km/h) nu ar fi de mirare că pilotul e luat complet prin surprindere. Dar cel mai mult probabil l-a îngrijorat faptul că ar putea răni pe cineva, aşa cum tocmai depăşise un Porsche, pe circuitul de la Nurburgring.

NICIUN COMENTARIU