Suzuki introduce în ofertă o motorizare mild-hybrid pentru modelele Vitara, SX-4 S-Cross și Swift Sport!

233

În anul 2016, cei de la Suzuki au făcut primul pas spre motorizarea modelelor pe care le produc, odată cu introducerea sistemului SHVS de 12V. Acum, după 4 ani, constructorul nipon anunță că va atribui un sistem mild-hybrid de 48V pentru câteva modele din gama actuală.

Potrivit reprezentanților Suzuki, tehnologia va lucra în tandem cu motorul de 1.4 litri volum Boosterjet. Sistemul SHVS de 48V pregătit de japonezi, va integra un acumulator litiu-ion, care depozitează energia electrică recuperată în momentul frânării/decelerării, dar și un starter-generator.

În aceste condiții, motorul tradițional va fi asistat electric la pornirea de pe loc, ceea ce aduce o serie de beneficii. Conform Suzuki, în urma integrării acestui sistem, consumul mediu de carburant este cu până la 15% mai mic, iar emisiile de CO2 scad cu până la 20%.

Totodată, cu introducerea tehnologiei de 48V, cuplul motor maxim crește de la 220 Nm la 235 Nm. Tehnologia va fi disponibilă doar pe variantele de motorizare echipate cu transmisia manuală.

Noul sistem va fi introdus în gamă începând cu luna martie a anului 2020 și va înlocui complet vechea motorizare standard de 1.4 litri volum Boosterjet. Varianta mild-hybrid va putea fi comandată pe modelele Vitara, SX-4 S-Cross și Swift Sport.

NICIUN COMENTARIU