Suzuki Jimny va fi interzis spre vânzare în Europa, începând cu anul 2021. Iată de ce!

531
Suzuki Jimny interzis în vânzare în Europa începând cu 2021

Suzuki Jimny, un vehicul pe cât de legendar pe atât și de necunoscut publicului automobilistic, în cea mai mare parte. Și iată că începând cu anul 2021, va fi și mai ascuns de ochii lumii.

Dacă până acum nu ați reușit să vă procurați un astfel de model, începând cu anul 2021 cu atât mai mult nu veți putea! Asta deoarece, media flotelor producătorilor de mașini, care vând în Europa, va trebui să nu depășească cifra de 95g CO2/km.

O bună parte din producătorii de mașini ”nocive” s-au aliniat cu diferite companii pentru a reduce această medie. De exemplu, Bugatti și Lamborghini aparțin de VAG, iar Ferrari are strânse legături cu FIAT, însă cei de la Suzuki sunt cam pe cont propriu, iar motoarele cu care își echipează mașinile nu sunt chiar dintre cele mai ecologice.

Și cum Suzuki Jimny are chiar cel mai polunat motor, K15B, un aspirat natural de 1.5 litri ce dezvoltă 102 cai putere și aruncă în atmosferă în jur de 154g/km de CO2 cuplat la cutia de viteze automată, sau chiar 170 g/km dacă este echipat cu transmisia manuală, riscă să fie scos în afara jocului.

Cum noi nu suntem dintre cei mai pretențioși la noxe și acceptăm orice tip de transport, iar Republica Moldova este separată ca regiune și piață, în ce privește exportul de mașini către noi, Suzuki Jimny ar putea rămâne în vânzare în showroom-ul oficialilor.

NICIUN COMENTARIU