Porsche Panamera este cu siguranţă maşina care fie o îndrăgeşti fie o urăşti, dar nu poţi fi indiferent faţă de creaţia constructorului german. Iar dacă prima generaţie se remarca printr-un design deseori criticat şi stârnea un amestec de emoţii greu de definit, atunci noul model este absolut superb!

Ca să nu mai menţionăm performanţele de care este capabilă sportiva din Zuffenhausen. Iar astăzi descoperim un material video unde apare în prim plan cea mai înrăită versiune a modelului Panamera, vârful de gamă Turbo! Aceasta este pusă în mişcare de un motor V8 de 4.0 litri, turbo-aspirat ca la carte, ce pune la dispoziţia celui aflat la volan în jur de 542 de cai putere şi 770 Nm de cuplu motor.

Iar cu ajutorul transmisiei automate cu dublu-ambreiaj şi opt rapoarte, Porsche PDK, toate cele patru roţi rup aderenţa cu asfaltul într-o fracţiune de secundă, pentru a prinde rapid prima 100km/h, exerciţiu care poate fi făcut în doar 3.8 secunde! Clienţii care vor opta pentru pachetul Sport Chrono se vor bucura de un sprint şi mai fulgerător, realizat în numai 3.6 secunde. Şi viteza maximă atinsă s-ar putea să te sperie, aşa cum trece uşor de bariera a 300 km /h (306).

Ce să mai zici, nu îţi rămâne decât să dai play la videoclipul de mai jos şi să vezi ce vede şi şoferul, în cazul de faţă youtuber-ul Marchettino.

NICIUN COMENTARIU