Tesla anunță că va demara producția lui Semi în a doua jumătate a anului 2020!

127

În anul 2017 constructorul american Tesla, prezenta prototipul mult așteptat a unui cap tractor cu sistem de propulsie pur electric, numit Semi. Inițial, era planificat ca producția de serie să demareze în 2019.

Din păcate, americanii au fost nevoiți să amâne startul asamblării, însă acum își anunță primii clienți că producția va începe în a doua jumătate a anului 2020.

Confirmăm că ne încadrăm în graficul planificat pentru a produce un volum limitat de Tesla Semi în a doua jumătate a lui 2020„, menționează Tesla într-un email care a fost trimis unuia dintre clienții lui Semi.

Totodată, oficialii Tesla menționează că testele desfășurate în ultimele luni a anului 2019 au fost unele productive și ca Semi va fi capabil să se descurce inclusiv în zone în care infrastructura rutieră este precară.

„În ultimele luni am continuat testele în condiții reale și am analizat rezistența în condiții dificile. Am colectat date pentru a ne asigura că Semi poate să se deplaseze pe drumuri sever degradate”, mai menționează Tesla în scrisoare.

Prototiul prezentat al Tesla Semi este echipat cu patru motoare full electrice amplasate pe axul spate și poate accelera de la 0 la 96 km/h în doar 5 secunde. La tractarea unei remorci de 40 de tone, intervalul de timp necesar pentru sprint crește la 20 de secunde. La fel, Semi este capabil să urce o pantă de 5% cu o viteză constantă de 104 km/h.

În acest moment, se presupune că Semi va avea două versiuni cu autonomie de 480 și, respectiv, 800 de kilometri. 

Tesla afirmă că acest cap tractor va consuma mai puțin de 2 kWh de energie la fiecare 1.6 kilometri parcurși, iar constructorul va oferi clienților un sistem de încărcare rapidă care va permite obținerea unei autonomii de până la 640 de kilometri în doar 30 de minute.

NICIUN COMENTARIU