Tesla devine prima companie auto evaluată la 100 de miliarde de dolari!

339

Celebrul constructor auto din Silicon Valley, a devenit mieruri, 22 ianuarie, prima companie auto listată la o bursă de valori, care a depășit borna unei capitalizări de peste 100 miliarde de dolari, transmite Reuters. În această ordine de idei, valoarea de piață a celor de la tesla este mai mare decât a Ford și General Motors luate împreună.

Recordul de valoare pe piață vine pe fonul unei creșteri culminante ce a demarat în octombrie după anunţul obţinerii unui profit în trimestrul al treilea din 2019. Creșterea a fost motivată și de veştile pozitive privind producţia la uzina Tesla din China, singura din afara Statelor Unite. Cel mai recent, creșterea a fost impulsionată la începutul anului 2020, atunci când sa anunțat că Tesla şi-a atins ţinta anuală de livrări pentru 2019, fapt ce i-a laut prin surprindere pe investitorii de pe Wall Street.

Acţiunile companiei înfiinţate de Elon Musk în 2003 au crescut miercuri, la bursa de la Wall Street, cu 44,11 dolari, sau 8,06%, la 591.31 de dolari/titlu, preţ ce-i oferă companiei o evaluare de aproape 107 miliarde de dolari!

Dacă Tesla rămâne peste pragul de 100 de miliarde pentru o durată de şase luni, Musk are dreptul să ceară plata unei prime tranşe dintr-un pachet de bonus, primă tranşă în valoare de 346 milioane dolari.

Drept comparație poate servi cea mai mare companie din SUA din prezent care este Apple. În prezent, valoarea acesteia este de peste 1.300 miliarde de dolari.

NICIUN COMENTARIU