Tesla Model S este pe cale să devină mai autonomă. Totul se face din setările de software! (VIDEO)

20

Compania americană, fondată de Elon Musk şi producătoare de automobile complet electrice, Tesla Motors, a lansat o nouă versiune de software, numită Version 7.0, cu ajutorul căreia, EV-ul poate fi transformat într-un automobil semi-autonom fără nici o problemă!

Se pare că nu a mai rămas prea mult timp de aşteptat până vom vedea şi primile EV-uri complet autonome. Mai ales că din punct de vedere tehnic, Tesla Model S dispune de absolut tot necesarul pentru a opera cu organele de control al maşinii pornind de la camere video, radare ultrasonice, sau module GPS. Acestea au rolul de a scana împrejurimile pentru ca ulterior, calculatorul de bord al maşinii, adică autopilotul să „gândească” şi să pună în aplicare deciziile.

Creierul artificial al automobilului poate „dicta” preselectarea bandei de mers, cu includerea semnalizatorului de direcţie, şi să accelereze sau să frâneze, utilizând informaţiile generate de „simţurile” sensorilor despre care vă vorbeam mai sus. Autopilotul poate ajuta chiar şi la prevenirea de accidente, aşa cum cercetează în permanenţă mediul şi poate face schimb de informaţii cu alte maşini implicate în trafic şi ghidate de acelaşi sistem!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ