Tesla raportează pierderi uriașe în valoare de 785 de milioane de dolari, pentru primul trimestru a anului 2018!

180

Începutul de an nu este deloc înbucurător pentru cei de la Tesla, în special după anunțarea primelor rezultate financiare ale anului 2018. Potrivit datelor aferente primului trimestru, Tesla a raportat pierderi de 785 de milioane de dolari la venituri de 3.4 miliarde de dolari. Pierderile sunt practic duble față de aceeași perioadă a anului 2017, când aceștia au înregistrat un minus de 397.2 milioane de dolari.

Totodată, nici producția lui Model 3 nu stă prea bine, în ciuda promisiunilor lui Elon Musk, ce dădea asigurări că lucrurile se vor normaliza. În luna aprilie a anului 2018, producția EV-ului Model 3 a ajuns la 2.270 de unități pe săptămână, obiectivul anunțat de Musk fiind de 5.000 de unități.

Elon Musk a recunoscut recent că, automatizarea excesivă a producției pentru Model 3 afost o mare greșeală, întrucât Tesla a fost nevoită să întrerupă din nou procesul de asamblare a vehiculului.

Într-un mail transmis către angajații Tesla, Elon Musk a declarat că țintește către o producție de 6.000 de unități Model 3 pe săptămână, din luna iunie, limita minimă fiind de cel puțin 5.000 de exemplare.

Amintim că, compania din Silicon Valley își propuseseră să asambleze 2.500 de unități Model 3 pe săptămână la finalul lunii martie, din nefericire aceștia au atins cu greu o rată de 2.020 de unități, din cauza mai multor deficiențe în procesul de producție.

NICIUN COMENTARIU