Compania Tesla recheamă circa 123.000 de unități ale lui Model S, produse până în anul 2016. Motivul este rugina care apare la nivelul șuruburilor de fixare a servodirecției. Din fericire această problemă nu afectează modelele Model 3 și Model X, anunță portalul CNBC.

În scrisoarea trimisă clienților de către compania Tesla, se menționează că acest defect nu afectează în nici un fel manevrabilitatea vehiculului. Însă la viteze mici și în timpul parcării, șoferii vor fi nevoiți să depună efort suplimentar pentru a roti volanul.

Această problemă apare frecvent la exploatarea vehiculelor electrice folosite în țările cu climă rece, unde drumurile se presoară cu sare și reagenți chimici. Totodată, această rechemare vizează toate EV-urile Model S, indiferent de condițiile climatice în care acestea sunt utilizate.

Aminitm că în luna decembrie a anului 2017, au apărut un șir de informații cu privire la faptul că circa 90% din vehiculele electrice Tesla Model S și Model X au defecte din uzină. Potrivit angajaților uzinei Tesla din Fremonte, aceste defecte nu sunt doar cosmetice dar vizează și capitolul tehnic al automobilului.

NICIUN COMENTARIU