Test de acceleraţie Mercedes-AMG GT S şi BMW M5 30 Jahre Anniversary (VIDEO)

24

Proaspăt lansatul AMG GT S este modelul cu care Mercedes-Benz stârneşte multă invidie dar şi admiraţie în favoarea sa. Coupe-ul germanilor a reuşit rapid să cucerească publicul cu un design modern, neo-clasic şi pe deasupra cu o motorizare pe măsură. Anume după acest criteriu au decis jurnaliştii să îl provoace la o cursă de accelerare contra unui automobil de o clasă absolut diferită dar care la rândul lui este considerat un etalon. 

Cel mai puternic BMW Seria 5 produs vreodată de bavarezi, este acest M5 în versiunea limitată 30 Jahre Anniversary. Sedanul de lux a beneficiat de mici modificări la nivel estetic şi tehnic, iar vrăjile efectuate asupra V8-ului de 4.4 litri TwinPower-Turbo, au permis inginerilor să înregistreze un număr de 600 cai putere livraţi punţii spate. Graţie unui management eficient şi a transmisiei M-DCT, cinciarul prinde prima sută la oră în numai 3.9 secunde, fiind considerat şi cel mai rapid M5 de uzină.

Iar Mercedes-ul se poate lăuda cu un V8 bi-turbo de 4.0 litri volum, capabil să genereze în jur de 510 cai putere şi multă multă adrenalină. Pentru exerciţiul de accelerare de la zero şi până la 100 km/h, AMG GT S are nevoie de 0.1 secunde mai puţin, adică în jur de 3.8 secunde, ceea ce îl face puţin mai rapid decât sedanul de familie al celor de la BMW. Performanţele sunt uluitoare în cazul ambelor modele, însă testul vine să ne demonstreze că oricând, oriunde, îţi poţi transporta liniştit copii la şcoală, soţia la serviciu, iar la întoarcere să îţi faci jocul cu un supercar de ultimă generaţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ