Compania Peugeot a prezentat recent varianta sport a modelului 308, pregătită special pentru a participa la cursele WTRC, cursele internaţionale VLN, CER, CITE,BGDC şi cursele maraton.

Costul hatchback-ului de performanţă ajunge la suma de 109.000 de euro. Acesta este construit la baza modelului 308 GTi, însă diferă prin aripi evazate, suspensie reglabilă de curse, body kit aerodinamic şi un interior din care au fost eliminate un şir de elemente pentru a scădea masa totală.

Peugeot 308 TCR, este pus în mişcare de un propulsor trubo de 1,6 litri volum, care dezvoltă 350 CP şi un cuplu motor de 420 Nm atins la 3.000 de rotaţii pe minut. Vehiculul este dotat cu o cutie secvenţială cu şase rapoarte şi păstrează tracţiunea faţă precum şi modelul standart.

Pe lângă toate noul bolid este echipat cu un set de jante din aliaj cu diametrul de 18 inch, etriere cu şase pistoane şi discuri de frână cu diametrul de 378 mm pentru puntea faţă şi etriere cu două pistoane şi discuri de frână de 270 mm pe spate.

Oficialii companiei Peugeot declară că automobilul este extrem de fiabil şi poate rezista până la 5.000 de kilometri în regim de cursă, adică de două ori mai mult decât este nevoie pentru un sezon WTCR. Costul exploatării vehiculului între timp va fi de 4,5 euro per kilometru.

Notă: Campionatul WTCR a fost creat în urma fuziunii seriilor de curse WTCC şi TCR. Primul sezon al competiţiei va începe în luna aprilie în Maroc şi se va sfârşi în luna noiembrie în Macao, China. Împreună cu Peugeot 308, la competiţie vor participa modele precum Volkswagen Golf GTI, Hyundai i30 N, Honda Civic Type R, Audi RS3 LMS şi Renault Megane RS.

NICIUN COMENTARIU