Ții telefonul mobil în mână, în timp ce conduci? Amendă de până la 230 euro! Riști să rămâi și fără permis de conducere! (VIDEO)

770

La asemenea măsuri drastice au ajuns autoritățile din România care au aprobat deja modificările de lege și care vor intra în vigoare în viitorul foarte apropiat.

MAI-ul din România a lansat un proiect de lege potrivit căruia șoferii care țin în mână telefonul sau alte dispozitive mobile, la volan, vor fi sancționați și le va fi suspendat permisul de conducere, pe o perioadă de 30 de zile.

Amenzile vor crește deasemenea de la clasa I la clasa a IV, între 870 și 1020 de ron! Nu vor mai fi 2 puncte de penalizare ci 4 puncte de penalizare pentru folosirea telefonului mobil în timpul condusului. Sancțiunea și interdicția se extinde pe toate categoriile de persoane, inclusiv bicicliști sau motocicliști.

Se menționează că ”simpla ținere în mână” a unu telefon mobil sau dizpositiv de redare video/audio/text te ajută să scapi de niște bani în buzunare și să adaugi puncte la permis.

Iar, dacă între timp ai și o contravenție complementară, oricare ar fi ea, automat devii pieton pentru 30 de zile. Deci, mare grijă când mergeți în țara vecină!

NICIUN COMENTARIU