Tot mai mulţi moldoveni falsifică poliţele de asigurare „Cartea Verde”

383

Pe parcursul weekend-ului trecut, cel puţin şapte șoferi au fost sancționați de către polițiștii de frontieră pentru tentativa de traversare a hotarului Republicii Moldova în baza actelor falsificate. Primul caz a fost înregistrat de către inspectorii punctului de trecere „Palanca”.

În cadrul formalităților aferente controlului la ieșirea din țară, polițiștii de frontieră au depistat o procură cu semne de falsificare. Actul a fost prezentat la control de către o cetățeană a Republicii Moldova, în vârstă de 50 ani, care se afla la volanul unui automobil de model BMW Seria 5, cu numere de înmatriculare bulgărești.

Ulterior, în punctul de trecere „Tudora”, polițiștii de frontieră au depistat cinci polițe de asigurare auto externă ,,Cartea Verde” și un certificat de înmatriculare, a unei cetățene a Ucrainei, la volanul unui Citroen C Elysee, cu indici de falsificare. În urma verificărilor adiționale, șapte șoferi s-au ales cu dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 361 al. 1 Cod Penal al RM ”Confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documetelor oficiale, a imprimantelor, ștampilelor sau sigiliilor false”.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ