Toyota a dezvăluit prototipul TS030 Hybrid Le Mans

22

Toyota a dezvăluit prototipul TS030 Hybrid Le Mans

Anul acesta, echipa Peugeot nu va participa la Le Mans 24h. Pe de altă parte, cei de la Morgan au anunţat că vor colabora cu OAK Racing pentru a construi o maşină nouă în clasa LMP2, menită să aducă o victorie aniversară în cinstea celei din anul 1962. Porsche nu intră în momentan în discuţie, pentru că va reveni la cursa de anduranţă în 2014.

Totuşi, în clasa LMP1, cei de la Audi vor avea un adversar care vine cu forţe proaspete pentru sezonul 2012: Toyota. Prototipul botezat TS030 Hybrid a fost prezentat oficial, iar de realizarea lui s-au ocupat cei de la Toyota Motorsport.

Modelul beneficiază de un şasiu construit din fibră de carbon şi de serviciile unui motor V8 de 3.4 litri. Acesta este echipat cu un sistem de propulsie hibrid, care include în partea frontală un motor fabricat de Aisin AW, iar în spate se află unul produs de DENSO.

Pentru Le Mans, cei de la Toyota au pregătit două prototipuri. Acestea vor fi pilotate de Alex Wurz, Nicolas Lapierre şi Kazuki Nakajima, dar urmează ca restul membrilor echipei să fie anunţaţi în curând. Toyota TS030 Hybrid va debuta la cursa de anduranţă de şase ore care se va organiza la Spa, pe 5 mai.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ