În primăvara acestui an, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, compania Toyota a prezentat conceptul GR Supra Racing, care anunța revenirea legendarului model Supra. Acum modelul celebru este tot mai aproape de debutul oficial, iar pentru a întreține entuziasmul fanilor, niponii au pregătit pentru aceștia o surpriză. Prototipul versiunii de serie Supra va fi prezentat în cadrul Goodwood Festival of Speed, eveniment care își deschide porțile în 12 iulie.

Pentru a mai păstra intriga, oficialii Toyota anunță că pe tot parcursul evenimentului, prototipul va fi acoperit cu un camuflaj Toyota Gazoo Racing, alcătuit din culorile alb, negru și roșu. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai interesante, oficialii Toyota spun că prototipul va putea fi admirat și pe traseul de viteză pregătit de organizatorii Goodwood Festival of Speed, unde la volan va fi prezent pilotul Herwig Daenens iar lângă el Tetsuya Tada, inginerul responsabil de proiectul Supra.

Conform declarațiilor oficiale, viitoarea generație Supra va primi un motor cu șase cilindri în linie, iar resursele acestuia vor fi transmise exclusiv către puntea spate. Niponii nu au oferit detalii desfășurate despre trenul de propulsie, însă zvonurile spun că versiunea de serie a modelului Supra va beneficia de un motor de 3.0 litri volum marca BMW. Acesta ar urma să dezvolte 335 CP și 500 Nm cuplu motor, valori valabile și pentru viitorul BMW Z4.

Noua generație Toyota Supra va fi prezentată în premieră la finalul anului 2018, urmând ca debutul comercial să aibă loc în prima jumătate a anului 2019.

NICIUN COMENTARIU