Toyota Corolla și Honda CR-V au câștigat titlul Green Car of the Year!

140

Publicația Green Car Journal a anunțat câștigătorul concursului Green Car of the Year, care în mod tradițional alege cel mai bun hybrid sau cel mai eficient automobil din lume. În acest an, premiul principal a fost câștigat de Toyota Corolla, în timp ce Honda CR-V adevenit învingătoare în categoria SUV-urilor.

Principalii rivali ai Toyota Corolla au fost Ford Escape, Hyundai Sonata, Kia Soul și Mazda3, iar pentru titlul de cel mai eficient SUV, împreună cu Honda CR-V au concurat Ford Explorer Hybrid, Subaru Crosstrek Hybrid, Toyota Highlander Hybrid și Toyota RAV4.

Noua generație a modelului Honda CR-V a devenit și cel mai vândut crossover al mărcii de pe piața nord-americană. Potrivit agendei niponilor, până în anule 2030, două treimi de modele din gama Honda vor fi echipate cu sisteme de propulsie electrice. În acest moment, vehiculele electrice Hionda se bucură de o cerință constantă, astfel că în anul 2019, vânzările EV-urilor mărcii au crescut cu 34% și au atins pragul de 50.000 de exemplare vândute.

În ceea ce privește Toyota Corolla, varianta hybridă a apărut, de asemenea, în SUA pentru prima dată în anul 2018. Versiunea echipată cu un benzinar și un motor electric, este alcătuită dintr-un propulsor de 1.8 litri volum și două generatoare electrice, putere totală fiind de 122 cai putere. Același sistem de propulsie este folosit și de celebrul model Prius.

În 2018, câștigătorul în categoria SUV-urilor a devenit Mitsubishi Outlander PHEV, iar Honda Insight a câștigat premiul principal. Titlul oferit pentru Honda CR-V, este al șaselea la număr în palmaresul constructorului nipon pe tot parcursul existenței Green Car Journal. În perioade diferite, cele mai bune mașini verzi au fost numite modelele: Civic în varianta cu instalație de gaz natural, Accord, Clarity și HR-V.

NICIUN COMENTARIU