Toyota FT-86 va fi mai scump decât se anticipa

Toyota a decis sa schimbe publicul ținta al lui FT-86 si sa reducă consumul de carburant si emisiile de CO2 la minimum. Aceste modificări vor duce la creșterea prețului de achiziție al viitoarei generații Celica, prefigurata de conceptul FT-86.Costurile de dezvoltare ridicate ale lui Toyota FT-86 ar putea ridica semnificativ prețul de achiziție al versiunii de producție a acestui model in momentul in care va debuta pe piața. Se pare ca echipa de cercetare si dezvoltare de la Toyota dorește sa minimizeze consumul de carburant si sa creeze cel mai ecologic motor posibil, dar motorul boxer de proveniența Subaru le da batai de cap din cauza configurației deosebite, total diferita de cea a propulsoarelor utilizate in modelele Toyota. In cazul in care aceștia ar schimba motorul boxer cu o unitate cu patru cilindri in linie, design-ul lui FT-86 si ținuta de drum s-ar schimba dramatic.
Avantajul motorului boxer era reprezentat de centrul de greutate amplasat la un nivel cat mai jos, iar înlocuirea propulsorului ar elimina acest avantaj. Pentru moment, cei de la Toyota nu au anunțat o asemenea modificare, care ar fi întârziat semnificativ lansarea lui FT-86 in versiunea de producție. In orice caz, ridicarea costurilor de dezvoltare al duce la schimbarea dinamicii acestui proiect, care era extrem de atrăgător prin prisma tracțiunii spate, motorului boxer si a costurilor relativ scăzute.

Seful departamentului de dezvoltare al modelelor sport, Tetsuya Tada, a declarat ca echipa sa a schimbat publicul ținta cu 10 ani, încercând sa vanda acest model clienților cu o vârsta intre 30 si 40 de ani. Motivul acestei schimbări sta in spatele unor cercetări de piața, care au relevat faptul ca sunt prea putini clienți tineri interesați de un asemenea model, iar numărul acestora este cu mult sub estimările inițiale. Schimbarea publicului ținta este probabil si motivul pentru care cei de la Toyota vor sa modifice modelul FT-86 înainte de debutul pe piața.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedent“Era turbo”
Articolul următorFaieton se apropie de facelift

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ