Toyota planifică dezvoltarea unei versiuni de performanță pentru celebra Corolla!

153

La începutul lui 2020, Toyota a lansat mult așteptata versiune de performanță GR Yaris. Hot hatch-ul compact a fost echipat cu cel mai puternic motor în trei cilindri introdus până acum pe un model de serie. Pentru piața din Europa, acesta dezvoltă 261 CP și 360 Nm, resursele fiind gestionate de o transmisie manuală cu șase trepte și un sistem de tracțiune integrală!

Acum, surse din anturajul constructorului spun că Toyota planifică lansarea unei versiuni de performanță pentru actuala generație Corolla. Viitorul hot hatch va purta numele GR Corolla și ar urma să debuteze în anul 2023. Modelul ar fi echipat cu același motor turbo de 1.6 litri volum în trei cilindri.

Aceleași surse declară că propulsorul ar urma să ofere circa 250 de cai putere livrați exclusiv către puntea față cu ajutorul unei cutii manuale cu șase trepte. Toto aici se menționează că hot hatch-ul de clasă medie va avea un statut de „all-rounder”, performanțele pe circuit urmând să nu fie duse la extrem, așa cum se întâmplă în cazul lui Megane RS Trophy.

NICIUN COMENTARIU