Toyota prezintă noul Yaris! Mai compact, mai modern și cu un sistem hybrid de 1.5 litri volum!

278

Nici 24 de ore nu au trecut după ce primele imagini spion cu viitorul Yaris decamuflat au fost publicate pe internet, iar astăzi, cei de la Toyota ne oferă deja primele imagini și detalii oficiale care vizează modelul compact.

Noua Toyota Yaris este primul model construit pe platforma GA-B proiectată special pentru vehiculele de clasă mică. Odată cu utilizarea acestei arhitecturi, noul Yaris a scăzut în dimensiuni, în contrast cu tactica preferată a constructorilor de a crește dimensiunile.

Astfel, noua generație devine cu 5 mm mai scurtă, însă ampatamentul a crescut cu 50 mm, în timp ce înălțimea este cu 40 mm mai mică, însă spațiul pentru cap a rămas identic. Totodată, lățimea lui Yaris este cu 50 mm mai mare pentru a oferi un spațiu suplimentar la interior.

Noul Yaris primește acum faruri LED și semnalizări pentru schimbarea direcției care alternează cu luminile de zi.

La capitolul interior, Toyota a ales o strategie prin care să ofere mai mult spațiu șoferului și pasagerului din drapta sa. Panoul este confencționat dintr-un material moale, iar partea centrală este ocupată de un sistem de infotainment cu display TFT a cărui diagonală nu este încă precizată. De asemnea, este prezent și sistemul Head-Up Display cu o diagonală de 10 inch pentru a oferi o gamă cât mai variată de informații.

Din păcate, niponii sunt încă discreți în ceea ce privește gama de motorizări și nu oferă prea multe detalii în acest moment. Cunoaștem doar că Yaris este primul model Toyota care va utiliza a patra generație a sistemul hybrid, acesta fiind alcătuit dintr-un motor în 3 cilindri de 1.5 litri volum derivat din versiunile de 2.0 litri și 2.5 litri care echipează modele precum RAV4 sau Corolla. Japonezii nu oferă alte date tehnice despre noul sistem, menționează că acesta este cu 15% mai puternic și emite cu 20% mai puțin dioxid de carbon.

Pe anumite piețe, Yaris va fi disponibil și cu motoare pe benzină de un 1.0 și 1.5 litri volum.

Standard, modelul va fo oferit cu sistemele Adaptive Cruise Control și Lane Trace Assist, iar japonezii au integrat și un airbag central și anticipează că noul Yaris va obține cel mai bun rezultat în segment pentru protecția pasagerilor în cazul unei coliziuni laterale.

NICIUN COMENTARIU