Toyota publică informații despre succesorul modelului Toyota GT86! Se va numi GR86 și va debuta în 2021

177

În toamna anului 2019, cei de la Toyota au venit cu un comunicat de presă în care informau că planifică să continue parteneriatul cu Subaru. Cea mai importantă informație totuși, a vizat succesorul celebrului model sport GT86.

Acum, pe rețelele de socializare, a apărut un document scăpat de unul dintre dealerii oficiali Toyota din SUA, în care apar noi informații despre viitorul sportcar.

Toyota GT86 îndrăgită de clienții care preferă un model sport, va primi un succesor care va purta numele GR86. Denumirea vine de la divizia de performanță Gazoo Racing, astfel niponii își doresc ca identificarea modelelor sport să fie cât mai intuitivă. Totodată, în document se menționează că vehiculul se va lansa în a doua jumătate a anului 2021.

Viitoarele Toyota GR86 și Subaru BRZ vor folosi o arhitectură nouă, iar conform unor surse apropiate companiei, acestea ar urma să mizeze pe platforma modernă TNGA dezvoltată de Toyota. Ambele modele vor primi îm locul actualului motor de 2.0 litri volum și 200 CP, o unitate pe benzină de 2.4 litri volum și 255 de cai putere.

La capitolul design, se așteaptă mai multe noutăți la exterior, dar și îmbunătățiri ale interiorului. Cei doi producători niponi vor oferi materiale și finisaje mai calitative și vor aplica mai multe tehnologii moderne.

NICIUN COMENTARIU