Toyota RAV4 câștigă titlul Car of The Year în Japonia!

114

A fost numit câștigătorul concursului Car of the Year Japan (Mașina Anului în Japonia). Titlul a fost câștigat de SUV-ul nipon Toyota RAV4! Toyota primește acest titlu după o pauză de zece ani.

Automobilul anului este ales în baza notelor oferite de 69 de jurnaliști din Japonia. La concurs participă doar modelele care au apărut pe piață în perioada octombrie-noiembrie curent. Ediția din acest an a fost alcătuită din 35 de modele, dintre care au fost selectați 10 finaliști.

Pentru titlu Toyota RAV4 a luptat cu modele precum: Mazda3, BMW Seria 3, Toyota Corolla, Jaguar I-Pace, Jeep Wrangler, Honda N-WGN, Mercedes-Benz A-Class, Nissan Dayz și Daihatsu Tanto.

Diferența dintre RAV4 și rivalul de pe locul secund, Mazda3, a fost de peste 100 de puncte. Experții au acordat SUV-ului dezvoltat de Toyota cel mai mare număr de puncte pentru o gamă largă de modificări printre care sistemul de tracțiune integrală, un salon spațios, confort sporit și un portbagaj voluminos.

Pentru Toyota, aceasta este cea de-a opta victorie în concursul Car of the Year Japan, în cei 39 de ani. Ultima dată când niponii au primit premiul mare a fost în 2009, atunci când concursul a fost câștigat de cea de-a treia generație a modelului Prius.

În ultimii doi ani, cele mai bune automobile după părerea jurnaliștilor japonezi au devenit modelele Volvo.

NICIUN COMENTARIU