Toyota RAV4 se bucură de un succes deosebit pe piața din Republica Moldova. La fel, foarte apreciate devin și vehiculele PHEV. Acum moldovenii au motiv de bucurie, pentru că Toyota anunță că RAV primește versiunea plug-in hybrid!

Prezentarea oficială a SUV-ului nipon plug-in hybrid a avut loc astăzi, 20 noiembrie, în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles!

Cu și se presupunea, versiunea PHEV a celui ce deține la moment titlul de cel mai vândut SUV din lume, păstrează designul de la exterior pe care l-am văzut deja la versiunile hybride, fără absolut nici o modificare! Unicul element de menționat este slotul pentru încărcarea bateriei.

Numele oficial al acestei noi versiuni va fi Toyota RAV4 Plug-in Hybrid. Sistemul de propulsie este alcătuit dintr-un benzinar Dynamic Force în 4 cilindri de 2.5 litri volum, împrumutat de pe varianta hybrid și, un boost converter. Puterea totală a sistemului PHEV este de 306 CP, sau cu 84 CP mai mult decât cel al versiunii Hybrid.

În aceste condiții, RAV 4 accelerează de la 0-100 km/h în 6.2 secunde, comparativ cu cele 8.1 ale hybridului obișnuit.

Toyota încă nu menționează capacitatea acumulatorului Li-Ion, însă precizează că acesta va oferi o autonomie electrică de 60 de kilometri, „mai mare decât a oricărui alt SUV PHEV concurent disponibil în prezent pe piață”.

Datele sunt calculate conform noului ciclu WLTP, însă constructorul menționează că valorile sunt provizorii, astfel că ar putea suferi mici modificări în urma omologărilor oficiale.

Pe piața din Europa, noul Toyota RAV4 Plug-in Hybrid va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2020, însă datele exacte vor varia în funcție de țară.

NICIUN COMENTARIU