Compania Toyota anunță un recall la nivel global a circa 2.43 milioane de vehicule hybrid care au fost vândute în Europa, Japonia, America de Nord și China. Din numărul total, circa 290.000 de automobile au fost vțndute pe piața din Europa, în perioada octombrie 2008 și noiembrie 2014. O mare parte din totalul mașinilor rechemate, reprezintp modelele Prius și Auris, care se bucură de vânzări mari în Moldova.

Constructorul nipon declară că, în cazul apariției unei defecțiuni la sistemul hybrid, există riscul ca mașina să nu intre într-un mod de condus de siguranță, ceea ce poate conduce la o pierdere de putere și, în cele din urmă, la oprirea motorului în mers.

Totuși, reprezentanții Toyota susțin că acest lucru se poate întâmpla doar „în situații rare” și că până în prezent nu se cunosc cazuri în care au avut loc accidente în Japonia din cauza acestei potențiale probleme. Japonia fiind cea mai afectată țară de recall acolo unde vor fi rechemate în service 1.25 milioane de unități, adică mai mult de jumătate din numărul total al vehiculelor afectate. Alte 830.000 de unități afectate au fost vândute în Statele Unite ale Americii.

Amintim că, cu numai o lună în urmă, Toyota anunțase un alt recall de aproximativ un milion de unități hybride la nivel global din cauza unui risc de incendiu generat de potențialul unui scurt circuit cauzat de o problemă la cablajele motorului. La moment, constructorul nu anunță câte unități sunt afectate în Europa, însă a menționat că este vorba despre vehiculele de model Prius și C-HR produse în Japonia între iunie 2015 și mai 2018.

NICIUN COMENTARIU