Toyota suspectată de relaţii cu teroriştii ISIS! Sirienii preferă SUV-urile nipone!

47

Războiul din Siria îi pune în situații neplăcute pe oficialii firmei nipone, producătoare de automobile Toyota. Reprezentanții Ministerului American de Finanțe au solicitat conducerii companiei Toyota, să explice cum a fost posibil ca militanții „Statului Islamic” să aibă în dotare automobile Toyota echipate cu mitraliere. Asta după ce în urma unui studiu s-a stabilit că cei din ISIS sunt amatori de pik-up-uri și SUV-uri de producție niponă, scrie ABC News.

Potrivit unui post de televiziune american, dedicat combaterii finanțării terorismului, funcționarii Ministerului de Finanțe a SUA au trimis o cerere oficială la Toyota pentru a obține un răspuns despre cum au ajuns atât de populare acestea în rândul teroriștilor. Cei de la Toyota au declarat că nu au avut date cu privire la acest subiect. „Am pus la dispoziția Ministerului Finanțelor american, mai multe date despre traseele noastre de logistică în Orientul Mijlociu, precum și procedurile care Toyota le utilizează pentru a asigura securitatea aprovizionării,” – a declarat un reprezentant al corporației Ed Lewis.

El a subliniat că,Toyota nu vinde „mașini unor potențiali cumpărători, care le pot utiliza în scopuri militare sau teroriste”, menționând că în mâinile militanților, de obicei, nu ajung modele noi. Mai nou s-a stabilit că pick-up-urile Toyota Hilux și Toyota Land Cruiser cu arme sau luptători au apărut în mai multe videoclipuri interzise în Rusia. ABC scrie că, după ocuparea orașului sirian Raqqa, pe străzile orașului forțele rebele au intrat cu jeepuri, din care mai mult de două treimi au fost de producție Toyota.

Potrivit ambasadorului irakian în Statele Unite, militanții au confiscat și au modificat un anumit număr de mașini vechi, dar, de asemenea a reușit să obțină „sute” de noi SUV-uri. Saad Maan, un brigadier al forțelor irakiene, a precizat în cadrul unei emisiuni televizte că există mai mulți dealeri suspectați de furnizarea de vehicule off-road din afara Irakului.

ht_isis_toyota_sept2014_lf_151006_4x3_992

sursa: abcnews.go.com

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ