Sursa: unimedia.info

Un nou proiect de reparație a drumurilor a fost discutat și semnat de către Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) și societatea pe acțiuni „Belavtodor” din Belarus.

Trei trasee din țară urmează a fi reabilitate, iar cel mai îmbucărător este faptul că, drumul național M1, în baza proiectului, ar putea fi lărgit găzduind patru benzi de circulație și nu două, cum are în prezent, scrie telegraph.md.

Finanțarea programului este asigurată printr-un împrumut al Băncii de Dezvoltare a Republicii Belarus. Costul contractelor, suma și termenele împrumutului vor fi determinate la negocierile tehnice și financiare.

Porțiunile de drumuri care urmează a fi restabilite sunt următoarele:
 
– M1: „frontiera României – Leușeni – Chișinău – Dubăsari” – (km 94 – km 103). Această secțiune este un drum existent (parte din șoseaua de ocolire a municipiului Chișinău) cu două benzi; potrivit proiectului se intenționează extinderea la patru benzi și construirea a trei noi intersecții la diferite niveluri.
– M3: ocolirea Vulcănești. Proiectul prevede construcția unui drum nou pentru asigurarea unui trafic fără obstacole în direcția Chișinău-Giurgiulești și este ultima secțiune în această direcție.
– Elaborarea justificării tehnice și economice și a proiectului tehnic de reabilitare a secțiunii drumului M1 de la Chișinău la Leușeni. Această secțiune a drumului face parte din Rețeaua transeuropeană de transport și este una dintre principalele rute occidentale care leagă R. Moldova de Uniunea Europeană.


NICIUN COMENTARIU