A trecut weekendul, facem totalurile: 1.191 de încălcări ale RCR şi 48 de şoferi beţi, în 48 de ore!

1180

Din nou e luni şi din nou avem în faţa ochilor o mică statistică care ne arată cum stau lucrurile în ţară. Mai exact pe drumurile ţării, acolo unde INP-ul a tras pe dreapta peste 1.000 de şoferi ce au încălcat regulamentul circulaţiei rutiere.

1.191 de abateri de la acest regulament au fost documentate de către inspectorii de patrulare în ultimele 3 zile. Cele mai frecvente încălcări sunt nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – 200 de șoferi și condusul mașinilor în stare de ebrietate – 48. În același timp, 43 de conducători auto au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranță, iar 42 de șoferi au depășit limita de viteză.

Totodată, în noaptea de 4 spre 5 decembrie în orașul Taraclia, șoferul unei mașini de model „BMW”, în vârstă de 29 de ani, fiind în stare de ebrietate, a ignorat cerințele legale ale angajaților INP de a opri automobilul. Acesta a fost blocat cu automobilul de serviciu a Inspectoratului Național de Patrulare și escortat la IP Taraclia pentru documentare. Șoferul a refuzat să treacă testului alcoolscopic.

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulație și colegii de trafic.

NICIUN COMENTARIU