Volvo a semnat un acord cu cei de la Uber conform căruia se obligă să vândă circa 24.000 de automobile service-ului de taxi online. Automobilele echipate cu sisteme autopilot vor fi livrate începând cu anul 2019 şi terminând cu anul 2021.

Compania suedeză producătoare de maşini, va oferi amercanilor ultima generaţie de Volvo XC90. Aceste SUV-uri sunt deja testate de către Uber în oraşul Tempe, statul Arizona şi în Pensilvania. Maşinile pot fi comandate de orice doritor, însă clienţii ar trebui să ştie că vehiculele sunt însoţite de către doi ingineri Uber, unul dintre care ocupă locul şoferului şi este gata să intervină în caz de urgenţă.

De la bun început, Volvo va implimenta sisteme autonome de nivelul 2 şi 3, după care inginerii Uber vor instala o serie de senzori şi tehnologii pentru a ajunge la nivelul 4 de autonomie.

Cele 24.000 de SUV-uri menite să transporte pasagerii americani, vor fi asamblate la uzina din oraşul Torsland, Suedia, deşi oficialii nu exclud că următoarea generaţie a crossoverului XC90 poate fi construită şi la uzina companiei din Carolina de Sud.

Mai devreme au apărut informaţii conform cărora, Uber planifică să achiziţioneze pe lângă XC90 o serie de sedanuri S90 şi break-uri V90. La fel, compania de taxi a semnat în februarie 2017 un contract cu germanii de la Daimler, pentru a achiziţiona pe viitor modele marca Mercedes dotate cu sisteme autonome.

NICIUN COMENTARIU