O lege votată recent de parlamentul din Ucraina umple România de rable, scrie știrileprotv.ro. Şoferii ucraineni sunt obligaţi să plătească taxe şi impozite uriaşe de câteva mii de euro, pentru maşinile vechi aduse de Uniunea Europeană.

Pentru a plăti taxe exagerate, unii cetățeni din Ucraina preferă să le abandoneze în România, după trecerea frontierei. Astfel parcările şi terenurile virane din oraşele aflate în apropierea Ucrainei sunt deja pline şi riscă să devină cimitire de maşini!

Vedeți în materialul video, cum arată de aproape o lună şoselele de lângă Vama Siret. Ucrainenii susţin că au fost nevoiţi să le abandoneze. Dacă ar încerca să intre în legalitate, ar plăti aproape 2000 de euro taxe şi impozite la ei în ţară, pentru o maşină mai veche de 10 ani, care costă cel mult o mie de euro şi a fost adusă din Uniunea Europeană.

Iar amenzile în acest caz depăşesc 5000 de euro. Aşa că cei mai mulţi prefera să scoată maşinile vechi din Ucraina şi să le lase la români. Până nu demult, cu o lună de zile, găseau un român, o înmatriculau, îi dădea 2-300 de euro și o ducea în Ucraina. Acea maşină avea voie să circule în Ucraina timp de un an de zile. Acum însă odată cu noua lege acest lucru deja este imposibil.

Poliţiştii spun că sunt depăşiţi de situaţie. Nu au ce să le facă, nu le pot identifica, pentru că sunt înmatriculate în Polonia, Bulgaria, etc. Direcţia de poliţia locală ar putea ridica maşinile după îndelungi proceduri în justiţie, însă primăria nu are un spaţiu unde să le depoziteze şi nici personal să le păzească.

Cel mai probabil că multe vor ajunge vandalizate, sau duse la fier vechi.

 

NICIUN COMENTARIU