BMW Group și CATL (Contemporary Amperes Technology Ltd), au semnat recent un contract în urma căruia asiaticii vor construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Europa!

Anunțul a fost făcut de un oficial BMW, scrie automarket.ro. Cel mai mare producător chinez de baterii pentru mașini electrice, se pregătește să vină în Europa. Compania CATL a semnat un contract cu BMW, cu o valoare de circa un miliard de euro, ce presupune construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice pe Bătrânul Continent.

Chinezii de la CATL caută în prezent locul potrivit pentru amplasarea viitoarei fabrici. Pe lista scurtă a posibilelor locații se numără Germania, Polonia, dar și alte state europene.Aceeași companie chineză a fost contactată și de grupul Daimler, care a plasat luna trecută o comandă de baterii pentru mașinile electrice.

Constructorii europeni sunt tot mai dispuși să investească în această direcție, ca să ajungă într-o poziție competitivă față de companii asiatice precum Samsung, LG sau Bosch.

NICIUN COMENTARIU