Un şofer din capitală cere despăgubiri în sumă de 17.000 de lei de la INP! Iată care este motivul

7804
Imagine Simbol

Un șofer din Chişinău a rămas fără plăcuțele de înmatriculare la automobilului său, după ce a parcat pe strada Bănulescu Bodoni, 57. Ulterior, acesta a acţionat în judecată Inspectoratul Naţional de Patrulare şi cere despăgubiri, scrie bizlaw.md.

Nemulțumit de modalitatea prin care a fost sancționat de Inspectoratul Național de Patrulare, acesta a constestat procesul verbal în instanță. Drept motiv, șoferul a indicat că plăcuțele de înmatriculare au fost ridicate ilegal, deoarece era parcat regulamentar. La fel, acesta a mai indicat că plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost ridicate fără ordonanță specială(?), fără autorizația instanței de judecată și în lipsa a doi martori asistenți.

Șoferul a mai precizat că în procesul-verbal cu privire la contravenție s-a indicat că nu a avut polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă, ceea ce este eronat. Și asta pentru că agentul constatator nu i-a verificat actele.

Reclamantul a mai precizat că, din cauza lipsei plăcuțelor de înmatriculare, a fost nevoit să închirieze un automobil, care l-a costat aproape 17 mii de lei.

În cererea de chemare în judecată acesta a cerut să-i fie reparat prejudiciul material, dar și cheltuielile pentru asistența juridică. Astfel, suma totală a prejudiciului solicitat este de aproape 23 de mii de lei. Atât în instanța de fond, cât și în cea de apel, pretențiile șoferului nu au fost satisfăcute.

Acesta mai are o șansă la Curtea Supremă de Justiție, aşa cum decizia poate fi atacată cu recurs în termen de două luni.

NICIUN COMENTARIU