Ghinion pentru un șofer care riscă 3 ani de pușcărie! Acesta a accidentat un pieton și a fugit de la fața locului. Incidentul a avut loc la 12 August, în jurul orei 08:00, la o stație PECO de la ieșirea din orașul Călărași.

Inspectorii de patrulare ai Plutonului Ungheni, Nisporeni, în timpul asigurării securității circulației rutiere, au observat o mașină de model ”Peugeot”, staționată pentru alimentare, cu semne vizibile de implicare în accident rutier. Imediat, polițiștii s-au apropiat de șoferul mașinii, întrebând-ul ce s-a întîmplat. Conducătorul auto, în vârstă de 21 de ani, originar din localitatea Hîrjauca, raionul Călărași, a declarat polițiștilor că, peste mașina sa, a căzut un copac, dar urmează să o repare în scurt timp la Chișinău.

Declarațiile șoferului au părut suspecte inspectorilor de patrulare, luîâd în calcul că, la 11 august, curent, a fost comis un accident rutier, locul căruia a fost părăsit de șofer. Mai mult decât atât, semnele de pe mașină erau caracteristice tamponării de pieton. Astfel, tânărul a fost condus la Inspectoratul de poliție Călărași, unde a recunoscut că, ieri, în satul Hîrjauca, a lovit un bărbat, cu vârsta aproximativă de 65 de ani, originar din satul Răciula. După impact, a dus victima la spitalul din Călărași, după care la Chișinău, determinând-o să spună că a căzut dintr-o căruță.

La moment, oamenii legii stabilesc toate circumstanțele cazului. Dacă se va dovedi că tânărul a părăsit locul accidentului, acesta riscă 3 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 2 ani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ